E-DEVLET ŞİFRESİNİN ALINMASI ve YENİLENMESİ

E-devlet, TC Devleti kurumları ile kamu hizmeti veren diğer kuruluşların hizmetlerine internetten erişim imkanı sağlayan bir portaldır. Kişiler ve işletmeler bu kurumların her birinin internet sitelerine ayrı ayrı girmek yerine e-devlet vasıtasıyla internetten tek bir noktadan ulaşarak işlem yapabilir. Böylece SGK, nüfus/adres, tapu, trafik, araç, e-pasaport, vergi, mahkeme/dava, askerlik, cep telefonu IMEI, üniversite\yurt, belediye, su, doğalgaz, elektrik hizmetleri gibi yüzlerce konuda sorgulama ve işlem yapılabilmekte ve gerekli belgeler alınabilmektedir.

Hizmet vermeye başladığından beri e-devlete “e-devlet şifresi” giriş yapılabilmektedir ve  hala en yaygın bilinen/kullanılan yöntemdir. E-devlete, “e-devlet şifresi” dışında mobil imza, e-imza, TC kimlik kartı, internet bankacılığı ile de giriş yapılabilmektedir.

15 yaşını doldurmuş T.C. vatandaşları ve Mavi Kartlılar ile yabancı kimlik numarası sahibi yabancılar, mahkeme kararı ile yurt dışına çıkış yasağı konulanlar ve hakkında arama-yakalama kaydı olanlar, okuma yazma bilmeyenler veya bedensel engelliler e-devlet şifresi veya diğer yöntemlerle e-devlete giriş yapabilirler.

E-Devlet şifresi, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu kimlik (nüfus cüzdanı, “chip”li TC kimlik kartı, pasaport) ibraz edilerek Türkiye’de PTT Merkez Müdürlüklerinden, yurtdışında ise Elçilik veya Konsolosluklardan şahsen başvurarak temin edilebilmektedir.

İlk e-devlet şifresi Türkiye’de PTT’den, yurtdışında ise Elçilik/Konsolosluklardan alınabilmektedir. PTT’den e-devlet şifresi almak için önceden randevu almaya gerek yoktur ancak Elçilik veya Konsolosluklardan alacak olanların önceden randevu alması gerekmektedir. İlk e-devlet şifresini almak için PTT veya Konsolosluğa şahsen gidilmesi gerekmektedir. Ancak şahsen gidemeyeceklerin noterden vekaletname vermeleri halinde vekilleri/avukatları, kendilerine vasi atanmış olanlar ise vasileri aracılığıyla e-devlet şifresini alabilir. E-devlet şifresi almak için gidildiğinde üzerinde T.C. vatandaşlarının kimlik numarasının bulunduğu kimlik belgesini, yabancıların pasaport ve yabancı kimlik numarasını gösteren belgeyi, vekil veya vasilerin ise kendi kimlik belgeleri yanında vekaletname veya vasi kararını ibraz etmeleri/göstermeleri gerekmektedir.

İlk e-devlet şifresi Elçilik/Konsolosluklardan ücretsiz, PTT’den ise 2 TL ücret karşılığında temin edilmektedir. İlk şifrenin kaybolması/unutulması vs durumunda PTT’den tekrar alınma istendiğinde ise 4 TL ücret ödemek gerekmektedir.  Bu ücret dışında yıllık kullanım ücreti vs ödenmemektedir.

Alınan ilk e-devlet şifresinin kaybedilmesi/unutulması halinde daha önce e-devlete şifresiyle giriş yapıp “Profilim” alanındaki iletişim bilgilerine cep telefonunu kaydedilmesi ya da cep telefonunu veya hem cep telefonunu hem de e-posta adresi doğrulandıysa PTT/Konsolosluktan yeni şifre almaya gerek kalmadan yeniden şifre oluşturulabilir.

PTT/Konsolosluktan hiç e-devlet şifresi almadan veya daha önce alınan e-devlet şifresinin kaybedilmesi/unutulması durumunda mobil imza, elektronik imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı ile de e-devlete girilebilir ve yeni bir şifre belirlenebilir.

Siz Sorun Biz Cevaplayalım