E-DEVLETE GİRİŞ SEÇENEKLERİ ve E-DEVLET ŞİFRESİ İLE GİRİŞ

E-devlete girmek için öncelikle Chrome/Safari gibi internet tarayıcısına https://turkiye.gov.tr yazmak ve sonrasında aşağıdaki ekran görüntüsünde üzeri yeşil renkle belirlenmiş olan 5 adet giriş seçeneklerinden birisi seçilerek devam edilmesi gerekmektedir.

E-devlete;

-PTT veya Konsolosluklardan alınan e-devlet şifresi ,

-cep telefonu kullanılan Turkcell, Vodafone veya Türk Telekom’dan alınan mobil imza ,

-TÜBİTAK, E-Güven, e-İmzaTR, TürkTrust gibi Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılarından temin ediln e-imza (elektronik imza),

-eski nüfus cüzdanları yerine Türkiye’de nüfus müdürlükleri, yurtdışında Konsolosluklardan alınan “chip”li yeni T.C. Kimlik Kartı ile veya

-Türkiye’de açılmış bir banka hesabı bulunanlar bankanın “internet bankacılığı”ndan girilebilmektedir.

E-devlete giriş için kullanılan her bir yöntem ayrı bir blog yazısında detaylı olarak anlatılmıştır.

Aşağıda açıklanan ve resimlerde gösterilen şekilde e-devlet şifresi ile e-devlete girilebilir.

1-SAHTE sitelere yönlendirilme ihtimalinden dolayı e-Devlete girerken, arama motorlarında veya başka internet sitelerindeki linklere tıklayarak DEĞİL, adres satırına www.turkiye.gov.tr adresini ELLE YAZARAK girilmesi gerekmektedir.

Chrome/Safari gibi internet tarayıcısına https://turkiye.gov.tr yazıp “enter” tuşuna basıldığında gelecek olan aşağıdaki gibi ekranın sol üst taraftaki adres satırının solunda (sarı ile çerçeve içine alınan yerde) küçük KİLİT ikonunun olup olmadığın kontrol edin. Bu küçük KİLİT ikonu varsa e-devlet sitesine doğru girdiğiniz anlamına gelir. Küçük KİLİT ikonu yoksa “SAHTE” bir siteye girdiğiniz anlamına geldiğinden sayfayı kapatarak internetten çıkın ve adres satırına www.turkiye.gov.tr  yazarak tekrar girin.

E-devlet sitesine doğru biçimde girdikten sonra sağ üst tarafta yer alan “Giriş Yap” tuşuna basılmalıdır.

2-“Giriş Yap” tuşuna basıldıktan sonra aşağıdaki kimlik doğrulama ssyfası karşınıza gelecektir. Bu sayfada; önce üst tarafta sıralanmış olan 5 adet giriş seçeneğinden “e-Devlet Şifresi”nin üstüne  tıklandıktan sonra aşağıdaki kutulara “T.C. Kimlik No” ve “e-Devlet şifresi” yazılıp sonra da sağ alt taraftaki “Giriş Yap” düğmesi tıklanmalıdır.

3-Gelecek ekranda arama kutusuna aradığınız işlemi yazarak karşınıza çıkacak seçeneklerden aradığınız hizmete (örneğin “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü”) yazarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.

Arama kutusuna yazarak aramak dışında sırasıyla; ekranın alt tarafındaki seçeneklerden “Kurumlar”, sonra sırasıyla gelen sayfalarda “S” harfi, “Sosyal Güvenlik Kurumu”, “Sigortalılık Uygulamaları” ve son olarak “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi” tıklanarak da ilgili sayfaya ulaşılabilir.

 

Siz Sorun Biz Cevaplayalım